Stichting BLEI

Stichting BLEI is een landelijke samenwerkingsorganisatie voor leermiddelen en examenproducten in de ondergrondse infratechniek waarbij regionale partijen aangesloten zijn. Er is voor een landelijke aanpak gekozen om te kunnen voldoen aan de regionale opleidingsbehoefte. 

Organisatie
Meer informatie
Organisatie
Het bestuur van Stichting BLEI wordt gevormd door de oorspronkelijke financiers, de Vakgroep ONG, GOA Leidingtechniek, O&O fonds Energiebedrijven, O&O fonds waterbedrijven en Enexis. Sinds 2018 is ook Uneto VNI aangesloten en tevens opgenomen in het bestuur.
Geschiedenis
Meer informatie
Geschiedenis
In een intensieve periode van samenwerking tussen netbeheerders, aannemers, ROC’s en kenniscentra rondom het kwalificatiedossier en opstellen van leermiddelen is in de periode van 2012 tot 2016 stichting BLEI ontstaan.
Werkwijze
Meer informatie
Werkwijze
Netbeheerders, aannemers, ROC’s werken samen aan de ontwikkeling van leermiddelen, het beheer en onderhoud hiervan en de erkenning van werkplaatsen onder de vlag van stichting BLEI.
Leermiddelen
Meer informatie
Leermiddelen
Onder de verantwoordelijkheid van Stichting BLEI zijn leermiddelen ontwikkeld met de inzet van vertegenwoordigers vanuit aannemerij, netbeheerders en ROC’s.