Organisatie

Het doel van SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) is ervoor te zorgen dat studenten de beste praktijkopleiding krijgen met uitzicht op een baan en dat bedrijven nu en in de toekomst beschikken over de vakmensen die ze nodig hebben. 

 

De wettelijke taken van SBB zijn:

  • Erkennen en begeleiden leerbedrijven;
  • Onderhouden van de mbo-kwalificatiestructuur;
  • Verzorgen van informatie over de arbeidsmarkt, beroepspraktijkvorming (stages en leerbanen) en de doelmatigheid van het opleidingsaanbod.

 

SBB 8 sectorkamers, TGO / 8 marktsegmenten

De SBB bestaat uit 8 sectorkamers; onze sectorkamer heet Techniek en Gebouwde Omgeving (TGO). In de sectorkamers maken onderwijs en bedrijfsleven sectorspecifieke afspraken over de uitvoering van de wettelijke taken. Tevens komen ook andere onderwerpen aan bod die te maken hebben met de aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt.

 

Elke sectorkamer bestaat uit marksegmenten. Via marktsegmenten komen belangrijke invloeden en ontwikkelingen van de sectorale achterban op de agenda van de sectorkamers. De vertegenwoordiger van de sectorkamer haalt informatie op uit het marktsegment en doet voorstellen in de sectorkamer. Marktsegmenten handelen onder verantwoordelijkheid van de sectorkamer en staan los van het bestuur van SBB. Het SBB-bestuur benoemt geen leden.